Ik ben Margoot van Woensel en inmiddels ben ik al 30 jaar samen met de man die ik ontmoette op mijn 17de in Den Bosch. Daar liggen dus ook mijn roots.

Ik volgde de studie Sociaal Pedagogisch Hulpverlening aan de Hogeschool in Amersfoort en in die stad woon ik inmiddels al ruim 25 jaar. Fijn in het midden van het land!

Na mijn studie heb ik een jaar stage gelopen in Costa Rica. Voor mij is dit is een jaar geworden om nooit te vergeten. Het is een schitterend en bepalend jaar geweest. Een jaar waarin ik het pure/echte leven ervaarde. Of zoals ze het daar zeggen: “PURA VIDA”.

Daar ontstond ook mijn gevoel dat ik graag een kind wilde adopteren. In 2000 zijn wij onze adoptiezoon van toen 3,5 jaar gaan ophalen in Colombia. In 2002 kregen wij nog een biologisch eigen zoon. Dit maakte ons gezin compleet.
Sinds 1994 werk ik bij Humanitas DMH in Amersfoort. In mijn werk mag ik van heel dichtbij meelopen in het leven van mensen met een verstandelijke beperking en andere hulpvragen. Ik ervaar het nog steeds als heel bijzonder om zo met mensen in verbinding te mogen zijn en daar waar nodig nieuwe verbindingen te creëren. Immers we hebben de ander nodig om onszelf te kunnen zijn. In verbinding sta je niet alleen!

Voor mij is het bezig zijn met creativiteit en vormgeving een tweede natuur. Dat uit zich op heel verschillende manieren, zoals het werken met kralen, kleuren, verven, knippen en plakken, mozaïeken, decoupage, het maken van glaskralen, werken met textiel en katoen.

Ik heb het altijd een uitdaging gevonden om uit te zoeken of ik iets zelf kan maken. Voor mij is dit een uitlaatklep en tegelijkertijd pure ontspanning.
In mijn leven heb ik al veel mensen verloren en verschillende dierbaren moeten loslaten. Ik heb ze een nieuwe plek moeten geven in mijn leven. Dat ging met vallen en opstaan. Maar wat ik steeds heb ervaren is dat verbinding helpend is. Daar wil ik een ander graag bij ondersteunen op de manier die bij die ander past!